21 de omorâți, peste 320 de răniți în timp ce părți cutremurate cutremur din Pakistan

Главная » Происшествия » 21 de omorâți, peste 320 de răniți în timp ce părți cutremurate cutremur din Pakistan
21 de omorâți, peste 320 de răniți în timp ce părți cutremurate cutremur din Pakistan
^
21 de omorâți, peste 320 de răniți în timp ce părți cutremurate cutremur din Pakistan

Eforturile de salvare sunt în desfășurare după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade a distrus părți din Pakistan, lăsând 21 de oameni uciși și peste 320 de răniți, a spus poliția.

Zona cea mai afectată a fost districtul Mirpur din Kașmirul controlat de Pakistan, unde 20 de oameni și-au pierdut viața și peste 300 de alte răniți în timp ce o femeie a fost ucisă și alte 20 de rănite în districtul Jhelum din vecinătatea provinciei Punjab, a poliției respective raioanele au declarat presei locale.

Inspectorul general de poliție adjunct în districtul Mirpur din Kașmir, Sardar Gulfaraz, controlat de Pakistan, a spus că cel puțin opt persoane au murit în zona orașului, în timp ce alți 12, inclusiv doi copii, și-au pierdut viața în Jatlan, un oraș din districtul Mirpur. Gulfaraz s-a temut că numărul morților ar putea crește în continuare, în timp ce zeci de alții au fost îngropați sub resturile din oraș.

Relațiile publice inter-servicii, aripa mediatică a armatei din Pakistan, a declarat că o operațiune de salvare imediată în ajutorul administrației civile pentru victimele cutremurului a fost demarată, în timp ce trupele armatei cu echipe de aviație și asistență medicală au ajuns în zonele afectate.

Președintele Autorității Naționale pentru Managementul Dezastrelor (NDMA), Lt. General Muhammad Afzal, a declarat că echipele de salvare echipate cu dispozitive speciale pentru a urmări persoanele prinse sub resturi au ajuns în zonele afectate și au început să lucreze.

Președintele a declarat într-o conferință de presă în Islamabad că produsele alimentare, medicamentele, cuverturile, corturile și generatoarele au fost trimise în zonele afectate, adăugând că se pregătesc să protejeze persoanele strămutate de viitoarea ploaie.

Echipele de salvare se confruntă cu provocări severe pentru a ajunge la Jatlan și a schimba cadavrele și rănite la spitale, deoarece trei legături rutiere cu orașul au fost deconectate din cauza pagubelor severe.

Ministrul Tineretului și Culturii din Kașmir, controlat de Pakistan, Muhammad Saeed, a declarat Xinhua că au fost aduse daune grave infrastructurii, rețelei de comunicații și alimentării cu energie electrică, care a perturbat viața de zi cu zi în district.

Câteva clădiri au fost prăbușite în orașul Jatlan, trei poduri care leagă orașul cu alte zone au suferit fisuri grave, iar drumul de cel puțin doi km a derapat într-un canal, a spus ministrul, adăugând că mai multe vehicule care se deplasează pe drumul adiacent unui canal au căzut și s-a înecat în canal.

Un martor ocular din Mirpur, pe nume Atiq-ur-Rehman, a declarat Xinhua că au apărut fisuri mari pe drumurile din district, care au perturbat fluxul de trafic.

Zeci de case și magazine au fost complet prăbușite, în timp ce alte sute de persoane au suferit pagube în district, a informat presa locală, adăugând că o clădire de pensiuni a unui colegiu de medicină s-a prăbușit și ea în Mirpur și a ucis un student când a sărit de pe acoperișul clădirii care tremura.

Mai multe sate inundate după ce o bancă a canalului a fost spartă, dar autoritățile au oprit alimentarea cu apă a canalului și au mutat sătenii în locuri sigure.

Autoritatea pakistaneză pentru dezvoltarea apei și a energiei electrice (WAPDA) a anunțat că toate turbinele hidrocentralei Mangla stabilite la râul Jhelum în apropiere de Mirpur au fost închise după cutremur. Cu toate acestea, WAPDA a adăugat că centrala și rezervorul de apă au rămas în siguranță în cutremur.

Comisarul adjunct al Mirpur Raja Qaisar a declarat că în zonă a fost declarată o stare de urgență cu un apel către public pentru a fi calm și pentru a oferi ajutor persoanelor afectate.

Locuitorii locali din Mirpur au declarat pentru Xinhua că spitalele publice nu au capacitatea de a trata sute de răniți, deoarece mai mulți răniți se află la saltele sub cerul liber. Potrivit comisarului adjunct, guvernul intenționează să se mute grav răniți în capitala Islamabad și în garnizoana Rawalpindi.

Cutremurul a lovit marți părți din Pakistan cu epicentrul său a fost determinat cu o adâncime de 10 km la 5 km nord de districtul Jhelum situat la aproximativ 119 km sud-est de Islamabad.

Bucătățile au fost resimțite și în capitalul Islamabad și în diferite zone din Punjab și nord-vestul provinciilor Khyber Pakhtunkhwa, unde oamenii s-au grăbit să plece din clădiri pentru a deschide locuri.

De asemenea, NDMA a lansat un mesaj public și a cerut oamenilor să ia măsurile de precauție necesare pentru a evita posibilele pierderi în caz de replici.

Președintele pakistanez Arif Alvi și premierul Imran Khan și-au exprimat tristețea pentru pierderile și au instruit autoritățile în cauză să ia măsuri rapide și speciale pentru a oferi ajutor victimelor.

ЗАКЛАДКИ
Для комментирования необходимо зарегистрироваться на сайте