Trump se întâlnește cu Zelensky din Ucraina pe fondul anchetei privind acuzarea

Главная » Мир » Trump se întâlnește cu Zelensky din Ucraina pe fondul anchetei privind acuzarea
Trump se întâlnește cu Zelensky din Ucraina pe fondul anchetei privind acuzarea
^
Trump se întâlnește cu Zelensky din Ucraina pe fondul anchetei privind acuzarea

Președintele Donald Trump s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky la New York, miercuri, la o zi după anunțul președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, de a lansa o anchetă formală de acțiune privind controversatul apel telefonic al lui Trump cu Zelensky.

Întâlnirea celor doi lideri a venit și la câteva ore după difuzarea transcrierii convorbirii telefonice dintre Trump și Zelensky din 25 iulie.

Conform transcrierii, Trump a menționat de mai multe ori în timpul convocării candidatul la președinția democrat, Joe Biden, sugerând că Zelensky cooperează cu procurorul general al SUA, William Barr, în investigarea modului în care Biden a oprit urmărirea penală a unei companii ucrainene care ar putea fi legată de fiul său, Hunter Biden.

Ca răspuns, Zelensky a declarat lui Trump la telefon că noul procuror general „va analiza situația, în special companiei pe care ați menționat-o în această problemă”.

Miercuri, Zelensky a declarat presei, înainte de întâlnirea cu Trump, că nu a fost împins de Trump să investigheze fostul vicepreședinte Joe Biden.

În conferința de presă după întâlnirea lor bilaterală, Trump a susținut în mod repetat că conversația sa telefonică din luna iulie cu Zelensky a fost „perfectă”.

Trump a confirmat, marți, că rapoartele presei au ordonat oprirea a aproape 400 de milioane de dolari americani în ajutor militar acordat Ucrainei cu o săptămână înainte de apelul telefonic, dar el a declarat reporterilor că suspendarea se datorează faptului că țările europene nu și-au plătit cota justă pentru a ajuta Țara Europei de Est își apără securitatea națională, adăugând că ajutorul din partea Statelor Unite a fost deja plătit.

Pelosi a anunțat marți inițierea unei anchete formale de acțiune împotriva lui Trump cu privire la controversatul apel telefonic cu președintele ucrainean. "Președintele trebuie să fie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege", a spus ea.

Trump a răspuns imediat la anunțul lui Pelosi, luând pe Twitter și numind ancheta „hărțuire prezidențială”.

ЗАКЛАДКИ
Для комментирования необходимо зарегистрироваться на сайте